Thuisverpleging

Bij het toedienen van de verzorging aan huis wordt er veel aandacht besteed aan een open communicatie met alle betrokkenen (waaronder ook de familie en betrokken art(sen)), maar onze verpleegkundigen verliezen ook het comfort van de patiënt op geen enkel moment uit het oog. Beroep moeten doen op thuisverpleging is voor iedereen een ingrijpende verandering; dit niet alleen voor langdurige zorg bij hulpbehoevendheid of bij begeleiding naar het levenseinde toe; maar zelfs voor relatief kleinere zorgen zoals een wondverzorging of een inspuiting. Let op: onze dienst is geen commerciële instelling die als doel heeft om enkel facturen af te drukken, maar is een grote groep van losse of samenwerkende verpleegkundigen met één thuisverplegingssecretariaat van waaruit uw administratie wordt ondersteund. U kunt bij ons terecht voor thuisverpleging, alle zorgen die nodig zijn zodat de ouderen onder ons zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Door het specifiek karakter, de praktijkkennis en zijn multi-disciplinaire mogelijkheden (diabetes, wondzorg, palliatieve verpleging, pijnverpleegkunde, pedicure,..) biedt dit samenwerkingsverband een verlenging van het dienstenaanbod van elke verpleegkundige die is aangesloten en kan ze ook als basis dienen om praktijkgerichte vragen te stellen aan aangesloten collega's. De zelfstandige verpleegkundigen bieden aan hun patiënten de garantie dat zij steeds door dezelfde (meestal twee) vertrouwde personen verzorgd worden, waardoor de verzorging dan ook een persoonlijke stempel krijgt.

Met ons team van een 15-tal thuisverpleegkundigen zijn we voldoende groot om 7 dagen op 7 thuisverpleging aan te bieden.

Naast onze thuisverplegingsdienst bieden wij onze patiënten, bezoekers van onze woonzorgcentra , kortverblijven , dagverzorgingscentra , groepen van assistentiewoningen , lokale dienstencentra en al onze medewerkers deze bijkomende dienstverlening aan.

Tijdens een eerste bezoek, nadat jezelf en/of je familie (of sociale dienst van je ziekenhuis of je huisarts of mutualiteit) contact heeft opgenomen met ons, bespreken wij met jou en/of je familie welke verzorgingen op welke dagen en tijdstippen dienen te gebeuren.