Welke producten biedt een online apotheek aan?

Een groot voordeel van online apotheken is dat ze een breed gamma aan producten aanbieden. Zo kunnen er ten eerste verschillende milde tot iets sterkere geneesmiddelen verkregen worden die klachten als acne, diabetes, hoest, aambeien, luizen, pijn, koorts enzovoort behandelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pijnstillers, hoestsiropen, neussprays… Ook producten voor specifiekere kwalen zoals voor het hart, de bloedvaten, de lever, de pancreas, de maag en darmen, mond en tanden kunnen er aangeschaft worden.

Naast een uitgebreid gamma aan apotheekmiddelen, worden er ook heel wat algemene verzorgingsproducten aangeboden, zoals gelaatsverzorgingsproducten. De huid is immers een van de belangrijkste organen van ons lichaam, en verdient voldoende verzorging. Daarom bieden de meeste online apotheken heel wat huidverzorgingsproducten aan. Vaak worden die opgedeeld naargelang huidtype. Zo zijn er specifieke dag- en nachtcrèmes beschikbaar voor een gevoelige huid, aangezien die zacht moet aangepakt worden. Verder zijn er nog meer speciale producten, zoals matterende producten voor een vette huid en hydraterende producten voor een droge huid. Deze producten worden aangeboden in verschillende grote merken, zoals Eucerin, Vichy, Avène, La Roche Posay, Louis Widmer, Nuxe, Bioderma enzovoort. Voldoende keuze uit een enorm breed gamma aan verzorgingsproducten dus!

Vooraleer de huid gehydrateerd wordt, is het echter eerst belangrijk om ze voldoende te reinigen. Ook daarvoor bieden internetapotheken de geschikte producten. Daarnaast is het ook mogelijk dat er make-up en serums beschikbaar zijn, maar ook specifieke verzorging voor ogen, lippen, verouderingsprocessen en rimpels. Natuurlijk zijn er niet enkel verzorgingsproducten voor het gelaat verkrijgbaar, maar ook heel wat producten die geschikt zijn voor het lichaam, de haren, handen, voeten en nagels te reinigen en te verzorgen.

Verder is het in internetapotheken vaak mogelijk om heel wat voedingssupplementen aan te schaffen die bijvoorbeeld een positieve invloed hebben op het beendergestel, het psychisch welzijn, het hart, stress, slaapproblemen, het immuunsysteem, het geheugen en de concentratie, de energievoorraad, maar ook bijvoorbeeld op diabetes of anti-veroudering. Deze supplementen dienen als aanvulling op de dagelijkse voeding en bevatten vaak mineralen, vitamines en bioactieve stoffen. Naast voedingssupplementen kan het ook zijn dat er vitaminen, mineralen en superfoods aangeboden worden in internetapotheken. Die superfoods bevatten immers voedingsstoffen met eigenschappen die de gezondheid bevorderen. Wat betreft alternatieve behandelingen, bieden sommige online apotheken ook homeopathie aan, die het lichaam prikkelt om zichzelf op een natuurlijke wijze te herstellen.

Ten slotte zijn er meestal nog heel wat specifieke producten aanwezig in de webshop van een online apotheek. Denk hierbij aan EHBO-hulpmiddelen, middelen die helpen bij het afvallen, verbandmateriaal, producten voor dierenverzorging, en medische apparaten (zoals bloeddrukmeters, afkolfapparaten…), maar ook zelftesten (zoals zwangerschapstesten of hiv-zelftesten). Verder kan je er ook nog dingen vinden die geschikt zijn voor thuiszorg, wanneer iemand bijvoorbeeld last heeft van incontinentie en stoma. Als laatste zijn er ook heel wat producten verkrijgbaar die ondersteunen tijdens de zwangerschap, of die geschikt zijn voor het verzorgen en voeden van baby’s. Zoals je wel zult gemerkt hebben, zijn er enorm veel producten verkrijgbaar in online apotheken. De enigste producten die niet aangeboden mogen worden bij wet zijn geneesmiddelen die enkel op voorschrift verkrijgbaar zijn, en geneesmiddelen voor dieren. Ook worden geneesmiddelen waarvoor een intensieve begeleiding nodig is niet altijd aangeboden. Desondanks verzorgen internetapotheken

een enorm groot aanbod aan medische- en gezondheidsproducten die gemakkelijk besteld en geleverd kunnen worden.